Πολιτική
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Κύμα κακοκαιρίας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, το Αιγαίο και πιθανόν τη Θράκη, θα πλήξει σήμερα τη χώρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις στα πελάγη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα το Αιγαίο και πιθανόν τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στις βόρειες και τις κεντρικές ορεινές περιοχές τις χώρας.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, όπου ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 15 και στα νησιά από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπόυς θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε πριοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα υπόλοιπα νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Σήμερα στην Αττική αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχή ή καταιγίδα μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.