Πολιτιστικά
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 19:05

Απεβίωσε ο γερμανός ηθοποιός Ότο Ζάντερ

Ο γερμανός ηθοποιός Ότο Ζάντερ, μια από τις σπουδαιότερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες και μια αξέχαστη φωνή, πέθανε σε ηλικία 72 χρονών.

Ο γερμανός ηθοποιός Ότο Ζάντερ, μια από τις σπουδαιότερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες και μια αξέχαστη φωνή, πέθανε σε ηλικία 72 χρονών. Αιτία θανάτου δεν δόθηκε από τον ατζέντη του ηθοποιού,  ο οποίος ανακοίνωσε το τραγικό γεγονός, όμως ήταν γνωστό εδώ και χρόνια πως έπασχε από καρκίνο.

Ο Ζάντερ έγινε γνωστός από τηλεοπτικές παραγωγές την δεκαετία του ’70, ενώ οι κινηματογραφικές του εμφανίσεις συνδέονται με μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του γερμανικού κινηματογράφου.


Έπαιξε στο αριστούργημα του Βιμ Βέντερς «Τα φτερά του έρωτα» (1987),  στο οποίο υποδύθηκε τον έναν από τους δυο αγγέλους - ο άλλος ήταν ο Μπρούνο Γκαντς, ενώ λίγα χρόνια πριν, το 1981, ανήκε στους ηθοποιούς που συμμετείχαν στο εξάωρο «Υποβρύχιο» του Βόλφγκανκ Πέτερσεν.

Ο Ότο Ζάντερ, που συμμετείχε σε πάνω από 1.200 ταινίες, τηλεταινίες και τηλεοπτικές σειρές, γεννήθηκε στο Ανόβερο στις 20 Ιουνίου του 1941. Θεωρείται κορυφαία προσωπικότητα της θεατρικής σκηνής του Βερολίνου, πριν και μετά την πτώση του τείχους, ενώ ήταν διάσημος για την βαρύτονη φωνή του, η οποία «έντυσε» την αφήγηση πολλών ντοκιμαντέρ αλλά και ηχογραφημένων βιβλίων.