Πολιτική
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 07:14

Ποινικές διώξεις για συμμετοχή στον Ε.Λ.Α.

Ποινική δίωξη με τις κατηγορίες της ένταξης και της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, άσκησε χθες ο εισαγγελέας εφετών Κυριάκος Καρούτσος, σε βάρος των τριών συλληφθέντων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα (ΕΛΑ).

Ο κοινοτάρχης Κιμώλου Αγγελέτος Κανάς, 52 ετών, ο πολιτικός μηχανικός Κώστας Αγαπίου, 56 ετών και η ιδιωτική υπάλληλος Ειρήνη Αθανασάκη, 49 ετών, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Και οι τρεις, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι τους, αρνούνται τις κατηγορίες και οποιαδήποτε συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις που έκαναν τη νύχτα του Σαββάτου άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Η προσαγωγή του Αγγελέτου Κανά έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ενώ τα ονόματα των άλλων δύο συλληφθέντων ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ.

Η πρώτη τρομοκρατική ενέργεια του ΕΛΑ έγινε στις 29 Απριλίου του 1975 στην Ελευσίνα, όταν εξερράγησαν βόμβες σε οκτώ αυτοκίνητα της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής. Από τότε, ακολούθησαν περισσότερες από 250 επιθέσεις με τελευταία την έκρηξη βόμβας το 1995 στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ.

* Στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Αθηνών, νοσηλεύεται ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός, ο οποίος υπεβλήθη χθες σε μεταμόσχευση κερατοειδούς στον αριστερό οφθαλμό. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την κατάστασή του.