Πολιτική
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 14:26

Χ. Πρωτόπαπας: Πρέπει να σταματήσει η ονοματολογία

«Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές δεν κοιτούν τις πολιτικές ταυτότητες στην προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη κυβερνητική πρόθεση διασύνδεσης της αντιπολίτευσης με τον συλληφθέντα Αγγελέτο Κανά.

«Δεν είμαστε εμείς που αφηγούμαστε το παραμύθι της διασύνδεσης της τρομοκρατίας με την Αριστερά. Παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτοί που το διηγήθηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν. Εμείς έχουμε επανειλημμένα τονίσει πως η τρομοκρατία δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως πρέπει να σταματήσει η ονοματολογία, «η χύδην παράθεση ονομάτων που αναπτύσσεται στη λογική των παραθύρων» και προσέθεσε πως «η κυβέρνηση ερευνά με πολύ προσοχή τα αρχεία της Στάζι, προκειμένου να αξιοποιηθούν όσες πληροφορίες κρίνονται σοβαρές».

Ως προς τις συνθήκες σύλληψης του Αγγελέτου Κανά, ο κ. Πρωτόπαπας παρατήρησε πως οι «συλλήψεις για την τρομοκρατία δεν προσφέρονται για τηλεοπτικά σόου».