Κόσμος
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2003 13:33

Κοινά γυμνάσια ΗΠΑ-Γαλλίας στην Κεντρική Μεσόγειο

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulles απέπλευσε από τη βάση του στην Τουλόν για «ασκήσεις ρουτίνας» που θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες και κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχει «την ευκαιρία» να πραγματοποιήσει κοινά γυμνάσια με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman» στην Κεντρική Μεσόγειο, έγινε γνωστό από πηγές της Δύναμης Ναυτικής Δράσης (FAN).

«Κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πλοία των συμμαχικών δυνάμεων το εκμεταλλευόμαστε για να πραγματοποιήσουμε κοινές ασκήσεις. Συμβαίνει το «Harry Truman» να βρίσκεται στη Μεσόγειο και τα αεροπλανοφόρα μας θα το συναντήσουν κάποια στιγμή. Θα εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία για ασκήσεις. Είναι απολύτως συνηθισμένο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της FAN.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στη Μεσόγειο έτοιμο να συμμετάσχει σε μία επιχείρηση εναντίον του Ιράκ.

Το «Charles de Gaulles» και τα πλοία υποστήριξης που το συνοδεύουν θα πραγματοποιήσει ασκήσεις ρουτίνας, σύμφωνα με πηγές της FAN, ανοικτά της Τουλόν και στη συνέχεια στην κεντρική Μεσόγειο. Προβλέπονται επίσης κοινά γυμνάσια με το ιταλικό ναυτικό πριν ελιμενισθεί στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα. Η επιστροφή του στη βάση της Τουλόν έχει ορισθεί για τις 25 Φεβρουαρίου».