Πολιτική
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2003 16:17

2.000 προσλήψεις για τη στελέχωση των ΚΕΠ

Από σήμερα λειτουργεί η νέα ιστοσελίδα www.kep.gov.gr του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω της οποίας ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αναζητά πληροφορίες που αφορούν τις δημόσιες υπηρεσίες, να προμηθεύεται ως και 465 έντυπα αιτήσεων ανάλογα με την υπόθεση που τον ενδιαφέρει, και να έρχεται σε επαφή με 170 χρήσιμους συνδέσμους, όπως υπουργεία, ανεξάρτητες αρχές, υπηρεσίες Ε.Ε. κλπ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα, δήλωσε πως μέσα στο 2003, με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής, ο πολίτης θα μπορεί να στέλνει τα χαρτιά του με ηλεκτρονικό τρόπο στις δημόσιες υπηρεσίες.

Εξάλλου, από τις 24 Φεβρουαρίου οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Ο υπουργός είπε επίσης πως μέχρι το καλοκαίρι θα δημιουργηθούν πάνω από 750 ΚΕΠ, ενώ ως το τέλος του έτους στόχος του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν 1.100 ΚΕΠ. Στα ΚΕΠ, κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, θα προσφέρονται στους πολίτες επιπλέον υπηρεσίες, όπως του ΟΓΑ, των ΕΛΤΑ, της Αγροτικής Τράπεζας κλπ.

Για τη λειτουργία αυτών των Κέντρων ο υπουργός προανήγγειλε 2.000 προσλήψεις μόνιμων στελεχών, αλλά και μερικώς απασχολούμενων, ενώ ανέφερε ότι εξετάζεται η καταβολή παραβόλου από τους πολίτες που εξυπηρετούνται.