Πολιτική
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και αργότερα σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στα πελάγη πολύ θυελλώδεις (9 και τοπικά 10 Μποφώρ) που από αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς και στα νησιά από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, θα υπάρχουν όμως και πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και από το βράδυ χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί που το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.