Πολιτική
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει αρχικά για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα,αλλά τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στη Βόρεια Ελλαδα προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που γενικά θα είναι ασθενείς.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά νότια και χιόνια στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά,κεντρικά και νότια θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και αργά τη νύχτα θα χιονίσει σε περιοχές της Κεντρικής Ελλαδας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια απο βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και από το βράδυ θυελλώδεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις που γρήγορα θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 4 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από μείον 1 έως 11 βαθμούς και στα νησιά από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται παροδικές βροχές ή χιονόνερο και στις ανατολικές και νότιες θαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη πρόσκαιρα θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως από το βράδυ. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και πιθανώς στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που αργά τη νύχτα θα στραφουν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και κατά περιόδους ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.