Αθλητικά
Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 08:55

Ευρωμπάσκετ: Για την πρωτιά με Ιταλία η Ελλάδα

Την πρωτιά του Δ΄ ομίλου του Ευρωμπάσκετ θα διεκδικήσουν σήμερα το απόγευμα (18:45, ΑΝΤ1), Ελλάδα και Ιταλία.

Την πρωτιά του Δ΄ ομίλου του Ευρωμπάσκετ θα διεκδικήσουν σήμερα το απόγευμα (18:45, ΑΝΤ1), Ελλάδα και Ιταλία.

Οι δύο ομάδες είναι μέχρι τώρα αήττητες και όπως γίνεται αντιληπτό αυτή που θα πάρει τους δύο βαθμούς θα βρεθεί «αγκαλιά» με την πρωτιά του ομίλου. Και οι δύο έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση, μετά τις χθεσινές νίκες τους επί των Τουρκίας και Φινλανδίας αντίστοιχα.

Η ελληνική ομάδα έγινε η πρώτη στη διοργάνωση που μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής μπορεί να κλείσει θέση για τη Λιουμπλιάνα. Τα παιχνίδια που ακολουθούν, όμως, αρχής γενομένης από αυτό με τους γείτονές μας, θα κρίνουν σε μεγάλο  βαθμό την «προίκα» που θα κουβαλήσει στις αποσκευές στη συνέχεια της διοργάνωσης. Στόχος της «γαλανόλευκης» είναι το απόλυτο, προκειμένου να μπει από θέση ισχύος στο γκρουπ που θα σχηματιστεί πιθανότατα με την προσθήκη Σλοβενίας, Ισπανίας και Κροατίας.

Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ προφυλάχθηκε με τους Τούρκους και δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και σήμερα με την Ιταλία έτσι ώστε να είναι 100% έτοιμος με τους Φινλανδούς τη Δευτέρα. Εντός της ημέρας θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα για το αν θα είναι διαθέσιμος.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει στις 15:30 τον αγώνα, Φινλανδία-Ρωσία, και στις 22:00 το Τουρκία-Σουηδία.