Τα «40 χρόνια στα κύματα της μουσικής» γιορτάζει φέτος ο μουσικός και συνθέτης Γιώργος Π. Λαιμός - πλαισιωμένος από το μουσικό σύνολο «Septetto en plo - G.P. LEMOS» και τους ερμηνευτές Γιώργο Καραδήμο και Μαριάννα Γερασιμίδου - με μία μοναδική συναυλία στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 8:30 το βράδυ.
Σε ένα δισυπόστατο ταξίδι ζωής, όπου οι νότες αναδύονται από τα κύματα, φτιάχνοντας ένα δικό τους τραγούδι με καπετάνιο τον Γιώργο Π. Λαιμό, δυο μεγάλες αγάπες βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, «επιπλέουν» στον ίδιο βυθό και παρασύρονται στη γαλάζια ακτή της ψυχής. Η θάλασσα και η μουσική.
Τα «40 χρόνια στα κύματα της μουσικής» γιορτάζει φέτος ο μουσικός και συνθέτης Γιώργος Π. Λαιμός - πλαισιωμένος από το μουσικό σύνολο «Septetto en plo - G.P. LEMOS» και τους ερμηνευτές Γιώργο Καραδήμο και Μαριάννα Γερασιμίδου - με μία μοναδική συναυλία στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 8:30 το βράδυ.
Κοινωφελές έργο με άλλη διάσταση
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Αναπτυξιακού Κέντρου Οινουσών Αιγαίου, το οποίο ιδρύθηκε από το Ίδρυμα Λέοντος και Ασπασίας Λεμού το 1998, με στόχο - έργο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς δραστηριοτήτων που σκοπεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των Αιγνουσσιωτών, μέσα από την αναβάθμιση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ζωής στις Οινούσσες.
Μουσική και θάλασσα...
Δύο αγάπες διαμόρφωσαν τη στάση του Γιώργου Π. Λαιμού απέναντι στη ζωή, με κοινή αφετηρία και των δύο το ταξίδι. Αν και αρκετές φορές υπήρξε το δίλημμα τις επιλογής, αποφάσισε να τις συνδυάσει και το κατάφερε με επιτυχία. Η πρώτη του ουσιαστική επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία πέντε ετών, όταν παρακολούθησε μαθήματα ακορντεόν, τα οποία συνέχισε έως τα έντεκά του χρόνια. Η καθοριστική, όμως, ήταν το 1973, όταν ταξιδεύοντας με ένα εμπορικό πλοίο, έτυχε να ακούσει το «Goodbye yellow brick road» του Elton John, που έγινε η αφορμή της περιπλάνησής του στο πεντάγραμμο.
Μουσική σπούδασε σε ωδεία του Λονδίνου μαθαίνοντας πιάνο και πρωτόπαιξε σε live εμφανίσεις με περιστασιακά συγκροτήματα, μέχρι τη στιγμή της γνωριμίας του με τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή, με τον οποίο δημιούργησαν τρία άλμπουμ, το «Αγάπη μου» και τα ορχηστρικά «Οasis - Call me now» και «Oasis - Yes i do» - μέσα από το οποίο ο Νίκος Φώσκολος επέλεξε το κομμάτι «Aphrodite’s melody» ως soundtrack για την ταινία «Ατίθασα νιάτα».
Τη δεκαετία του ’80, συμμετείχε στους διαγωνισμούς για την ανάδειξη του τραγουδιού της ελληνικής εκπροσώπησης στη Eurovision, κατακτώντας, το 1986, την τρίτη θέση με το τραγούδι «Είσαι εσύ». Την ίδια χρονιά, με παραγωγό τον αείμνηστο Σπύρο Ράλλη, έγραψε δώδεκα τραγούδια για το άλμπουμ «Ώρα να μιλήσουμε γι’ αγάπη» του τραγουδιστή Γιώργου Σωτηρόπουλου.
Με φιλανθρωπική διάθεση
Το 2007, επανήλθε στα μουσικά δρώμενα με το άλμπουμ «Eclipse», με 14 κομμάτια, εκ των οποίων 8 ορχηστρικά, υπογράφοντας τη μουσική, αλλά και τους στίχους, σε τρία τραγούδια, και τα έσοδά του διατέθηκαν στο Αναπτυξιακό Κέντρο Οινουσσών Αιγαίου.
Το 2009, κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Εchoes» με 14 κομμάτια, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο Ίδρυμα «Ηλιαχτίδα» για τα παιδιά με σύνδρομο down, και το 2011, το άλμπουμ «en plo 17.09...» - με 13 κομμάτια, γραμμένα σε μοντέρνο ροκ ρυθμό - που τα έσοδά του στήριξαν τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα». Το τελευταίο άλμπουμ «Symphonic Smile», που περιλαμβάνει 12 τραγούδια, ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 και τα έσοδά του διατίθενται στον εθελοντικό οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού».
Συντελεστές
Σύνθεση: Γιώργος Π. Λαιμός, ενορχήστρωση: Ζαχαρίας Τσίχλας, βιολιά: Χρήστος Κουλούρης - Μενέλαος Παπαδανιήλ, βιόλα: Γιάννης Ρωμανός, βιολοντσέλο: Μιχάλης Πορφύρης, κοντραμπάσο: Χάρης Μέρμηγκας, πιάνο: Γιώργος Λαιμός - Ζαχαρίας Τσίχλας, ακορντεόν: Γιώργος Λαιμός, κρουστά: Δημήτρης Βαρζαμπετιάν.
Πληροφορίες
Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 - Αθήνα, τηλ.: 210 3611206. Τιμές εισιτηρίων: 40, 30, 20 ευρώ. Διάθεση εισιτηρίων: Ίδρυμα Θεοχαράκη, τηλεφωνικά: 210 3611206, ηλεκτρονικά: www.thf.gr/.
Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]