Κόσμος
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 18:09

Ολάντ: Η Γαλλία θα περιμένει το αμερικανικό Κογκρέσο για τη Συρία

Η Γαλλία δεν θα αναλάβει καμία στρατιωτική δράση κατά του συριακού καθεστώτος πριν από την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για το θέμα, στις 9 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Φ. Ολάντ.

Η Γαλλία δεν θα αναλάβει καμία στρατιωτική δράση κατά του συριακού καθεστώτος πριν από την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για το θέμα, στις 9 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, το απόγευμα της Τρίτης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Μιλώντας σε συνέντευξη κοινή συνέντευξη Τύπου με το γερμανό ομόλογό του την Τρίτη, ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η έγκριση την οποία ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, από Βουλή και Γερουσία για το χτύπημα κατά του συριακού καθεστώτος Άσαντ, «θα έχει άμεσες επιπτώσεις στη συμμαχία την οποία θέλουμε να οικοδομήσουμε».

Ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι εφ' όσον το αμερικανικό Κογκρέσο ψηφίσει αρνητικά, η Γαλλία «θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίξει τη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Συρία και να παράσχει μέσω αυτής την απαιτούμενη απάντηση στο καθεστώς Άσαντ».