Αθλητικά
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 16:30

Τρινκέρι: «Προσοχή στη Σουηδία»

Γι' άλλη μια φορά ο Αντρέα Τρινκέρι κράτησε χαμηλούς τόνους ενόψει του αγώνα της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ με τη Σουηδία.

Γι' άλλη μια φορά ο Αντρέα Τρινκέρι κράτησε χαμηλούς τόνους ενόψει του αγώνα της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ με τη Σουηδία.

Η διοργάνωση ξεκινάει αύριο στη Σλοβενία με την εθνική ομάδα της Ελλάδας να αντιμετωπίζει τη Σουηδία (18:45) και τον ομοσπονδιακό τεχνικό να επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ενώ επισήμανε ότι κάθε ξεκίνημα κρύβει παγίδες.

«Το ματς της πρεμιέρας δεν είναι εύκολο, απέναντι σε μια ομάδα που είναι αουτσάιντερ και όταν έχεις αυτό το ρόλο συχνά κάποια περίεργα σουτ μπαίνουν μέσα. Θα πρέπει να παίξουμε με υπομονή, δύναμη και ενότητα. Δεν θα πρέπει να πάμε να κερδίσουμε το ματς με ένα σουτ ή σε ένα δεκάλεπτο. Δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορείς να είσαι έτοιμος από το πρώτο παιχνίδι. Σημασία έχει πώς τελειώνεις το δεκάλεπτο κι όχι πώς το αρχίζεις», τόνισε αρχικά ο Ιταλός προπονητής και συνέχισε:

«Δεν έχω γυάλινη σφαίρα, δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά ξέρω πως οι παίκτες μου αξίζουν να είναι σε αυτή την ομάδα και αξίζουν την υποστήριξη όλων των Ελλήνων. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, γιατί μία νίκη δεν την υπόσχεσαι, την αξίζεις. Πρέπει να απομονώσω την ομάδα από τα πάντα, για να αποδώσει τα μέγιστα. »

Αναφερόμενος και πάλι στην αυριανή αναμέτρηση πρόσθεσε: «Η Σουηδία δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Είναι πρεμιέρα και ο αντίπαλος έχει δύο ΝΒΑερ. Πρέπει να τους σεβαστούμε σαν ομάδα. Παίζουν διαφορετικά από μας, παίζουν περισσότερο παιχνίδι απομόνωσης και πρέπει να προσαρμοστούμε. Είναι μια ομάδα που θέλει να κάνει μία μεγάλη έκπληξη και δεν έχει άγχος. Δεν έχει τίποτα να χάσει και πολλά να κερδίσει. Κλειδί για τη νίκη θα είναι οι καταστάσεις ένας εναντίον ενός, γιατί ο Γερέμπκο και ο Τέιλορ μπορούν να βάλουν μαζί 55 πόντους».

Σε ό,τι αφορά το στόχο της εθνικής στη διοργάνωση τόνισε: «Κάθε ομάδα στο Ευρωμπάσκετ υστερεί σε κάτι. Κι εμείς το ίδιο. Όμως αυτό δεν θα σταματήσει τους παίκτες μας, το προπονητικό τιμ και την Εθνική ομάδα να ονειρεύεται. Βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε μέρα ξεχωριστά. Έχουμε πέντε ματς σε έξι μέρες και δεν είναι καθόλου εύκολο να αποδώσεις το ίδιο καλά σε όλα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που στοχεύουν στο μετάλλιο. Τουλάχιστον έξι, αλλά υπάρχουν μόνο τρία μετάλλια.»