Κοινωνία
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 13:01

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι επτά προσαχθέντες της κατάληψης

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι επτά προσαγωγές ατόμων κατά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση στο υπό κατάληψη παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι επτά προσαγωγές ατόμων κατά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση στο υπό κατάληψη παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Έξι εκ των συλληφθέντων είναι Έλληνες και ένας είναι Κουβανός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατάληψη δημοσίου χώρου, ενώ, επιπλέον, ένας εξ αυτών κατηγορείται για οπλοκατοχή, διότι βρέθηκε πάνω του ένα αεροβόλο όπλο.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο κτήριο κατασχέθηκαν μεταλλικά σφαιρίδια, φιαλίδια αερίου, ένα φίλτρο αντιασφυξιογόνου μάσκας και έντυπο υλικό.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ -παρουσία δικαστικού λειτουργού- περικύκλωσαν και εισέβαλαν στο κτηριο, στην οδό Γρ. Λαμπράκη.

Όπως έγινε γνωστό, το παλιό ορανοτροφείο είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας και έχει παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί.