Αθλητικά
Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2013 19:55

Αγγλία: Νικήτριες Λίβερπουλ και Άρσεναλ στα ντέρμπι

Η ιστορία μιας εκ των κλασικότερων αναμετρήσεων στο αγγλικό πρωτάθλημα γράφτηκε πολύ νωρίς, συγκεκριμένα δε μόλις από το τέταρτο λεπτό της.

 

Η ιστορία μιας εκ των κλασικότερων αναμετρήσεων στο αγγλικό πρωτάθλημα γράφτηκε πολύ νωρίς, συγκεκριμένα δε μόλις από το τέταρτο λεπτό της.

Τόσο χρειάστηκε ο πιο αξιόπιστος σκόρερ της Λίβερπουλ φέτος, ο Ντάνιελ Στάριτζ, για να παραβιάσει με κεφαλιά την εστία του Ντε Χέα και να σημειώσει το μοναδικό γκολ στη συνάντηση της 3ης αγωνιστικής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίνοντας την τρίτη κατά σειρά νίκη στην ομάδα του, που είχε να ξεκινήσει τόσο εντυπωσιακά στην πρέμιερ λιγκ (με τρεις νίκες) εδώ και 19 χρόνια!

Ο Μπρένταν Ρότζερς νίκησε τη Μάντσεστερ για πρώτη φορά στην καριέρα του. Βίοι αντίθετοι, ο συνάδελφός του στους «κόκκινους διαβόλους», Ντέιβιντ Μόιες, έφυγε για άλλη μια φορά από το «Άνφιλντ» με κατεβασμένο κεφάλι, καθώς στα 12 χρόνια παρουσίας του στο τιμόνι της Έβερτον δεν είχε νικήσει ποτέ στην έδρα της Λίβερπουλ.

Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακή είναι και η πορεία της Άρσεναλ, που μετά την ήττα της πρεμιέρας μετρά πια μόνο νίκες σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ νίκησαν στο ντέρμπι του Λονδίνου την Τότεναμ με 1-0, στο «Εμιρέιτς», με γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο 23ο λεπτό και πείθουν, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν, ότι φέτος μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί.