Αθλητικά
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 23:41

Ιταλία: Επίδειξη δύναμης από «Γιούβε» και Νάπολι

Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στο καμπιονάτο άνοιξε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, καθώς τα ακλόνητα φαβορί για τον τίτλο, Γιουβέντους και Νάπολι, «φιλοδώρησαν» με «τεσσάρες» Λάτσιο και Κιέβο Βερόνα, αντίστοιχα, διπλασιάζοντας τις επιτυχίες τους.

 

Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στο καμπιονάτο άνοιξε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, καθώς τα ακλόνητα φαβορί για τον τίτλο, Γιουβέντους και Νάπολι, «φιλοδώρησαν» με «τεσσάρες» Λάτσιο και Κιέβο Βερόνα, αντίστοιχα.

Η αναμέτρηση στο Τορίνο ήταν ντέρμπι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Η «βέκια σινιόρα» του Αντόνιο Κόντε έκανε ό,τι ήθελε στη «Γιουβέντους Αρένα» απέναντι στους «λατσιάλι» του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς και το σκορ πήρε διάσταση.

Με δύο γκολ του Αρτούρο Βιντάλ στο 14΄ και 26΄ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0, ο Μίροσλαβ Κλόζε μείωσε στο 28΄, αλλά στην επανάληψη οι Ρωμαίοι «εξαφανίστηκαν». Ο Μίρκο Βούτσινιτς «έγραψε» το 3-1 στο 49΄, στο 63΄ ο Άντερσον Ερνάνες αποβλήθηκε και δέκα λεπτά πριν τη λήξη ο Κάρλος Τέβες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, ενώ λίγο αργότερα ο Αργεντινός είχε δοκάρι.

Στη Βερόνα, με νέο «σόου» του Μάρεκ Χάμσικ η Νάπολι μετέτρεψε σε άνετη νίκη ένα παιχνίδι που φαινόταν να εξελίσσεται σε δύσκολο. Ο Σλοβάκος άσος των «παρτενοπέι» άνοιξε το σκορ στο 13΄, ο Αλμπέρτο Παλόσκι ισοφάρισε στο 24΄, ο Χοσέ-Μαρία Καγεχόν έκανε το 1-2 στο 28΄ αλλά ο Παλόσκι απάντησε εκ νέου στο 40΄.

Τελικά, το «γόρδιο δεσμό» έκοψε ο Χάμσικ με το δεύτερο τέρμα του, στο 64ο λεπτό, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 70΄.