Πολιτική
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις νότιες πεδινές περιοχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί μέτιροι μέχρι ισχυροί και στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη, στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και τα βόρεια προάστεια και χιονόνερο στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.