Αθλητικά
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 02:17

Στην «Μπάρτσα» το Σούπερ Καπ

Με τίτλο ξεκίνησε η νέα περίοδος για την Μπαρτσελόνα, που κατάκτησε το 11ο Σούπερ Καπ Ισπανίας στην ιστορία της μετά το 0-0 στο «Καμπ Νόου» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στον αγώνα ρεβάνς.

 

Με τίτλο ξεκίνησε η νέα περίοδος για την Μπαρτσελόνα, που κατάκτησε το 11ο Σούπερ Καπ Ισπανίας στην ιστορία της μετά το 0-0 στο «Καμπ Νόου» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στον αγώνα ρεβάνς.

Η αναμέτρηση στο «Βιθέντε Καλντερόν» είχε λήξει ισόπαλη 1-1, αποτέλεσμα που έδωσε τελικά το Κύπελλο στην ομάδα του Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο, εναντίον του συμπατριώτη του, Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο αγώνας είχε τα πάντα, εκτός από γκολ: πάθος, δύναμη, νεύρα, αποβολές, χαμένο πέναλτι, εισβολή φίλαθλου... Ποιοτικά πάντως η συνάντηση ήταν μέτρια, με τους «ροχιμπλάνκος» να επιλέγουν για ολόκληρο το πρώτο μέρος και μεγάλο διάστημα του δεύτερου να αμυνθούν μαζικά στο 1/4 του γηπέδου, δηλαδή στα 30 μέτρα από την εστία του Κουρτουά.

Είναι δε χαρακτηριστικό αλλά και απολύτως ενδεικτικό ότι σε κάποια στιγμή του α΄ ημιχρόνου η κατοχή της μπάλας ήταν 81%-19% (!) για τους γηπεδούχους, που όμως δεν μπορούσαν να βρουν χώρο και να πατήσουν περιοχή λόγω της ασφυκτικής πίεσης με διπλά και ενίοτε τριπλά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων στον «άκεφο» Μέσι, που προερχόταν από τραυματισμό, αλλά και στους Νεϊμάρ, Αλέξις.

Μάλιστα, τις καλύτερες ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα τις είχε η Ατλέτικο, με το σουτ του Κόκε στο 25΄ να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Βίκτορ Βαλντές και την προσπάθεια του Αρντά Τουράν, στο 42ο λεπτό, να εξουδετερώνεται σε κόρνερ ύστερα από μια εξαιρετική όσο και δύσκολη επέμβαση του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ισπανός διεθνής τερματοφύλακας έκανε άλλη μια δύσκολη απόκρουση σε μακρινό σουτ του Βίγια, στην προτελευταία φάση που απειλήθηκε κάποια από τις δύο εστίες στο συγκεκριμένο 45λεπτο. Η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να έχει πρόβλημα στη δημιουργία και κατ΄ επέκταση να μην απειλεί, ενώ τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τους «μπλαουγκράνα» μετά την αποβολή του Φιλίπε Λουίς στο 81΄, για εκτός φάσης χτύπημα στον Ντάνι Άλβες.

Στο 88΄ ο Πέδρο πήρε το πέναλτι από την «άτσαλη» επέμβαση του Μιράντα, αλλά ο Μέσι «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά, ενώ στο 90ο λεπτό ο διαιτητής Κορμπαλάν απέβαλε με κόκκινη κάρτα και τον πολύ θυμωμένο Αρντά Τουράν, μολονότι ο Τούρκος βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του καθώς είχε γίνει αλλαγή.