Πολιτική
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στις πεδινές περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες, οι οποίες στην αρχή της ημέρας θα είναι κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν στο Αιγαίο. Στη Δυτική Ηπειρωτικά χώρα πάντως θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 9 βαθμούς και στα νησιά από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια πεδινά και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στη γύρω ορεινή ζώνη και βροχή ή χιονόνερο στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.