Κόσμος
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2003 08:59

Σύσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη

Σύσκεψη για το Κυπριακό, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θα λάβουν μέρος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο ειδικός του σύμβουλος Αλβαρο ντε Σότο, άλλοι αξιωματούχοι της γενικής γραμματείας, ο ειδικός συντονιστής του State Department, Τόμας Γουέστον και ο Βρετανός απεσταλμένος Ντέϊβιντ Χάνεϊ. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του Διεθνούς Οργανισμού με σκοπό να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για λύση του προβλήματος.

Ο κ. Ντε Σότο ήδη ενημέρωσε χθες τον κ. Ανάν για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων στη Λευκωσία. Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα ανακοίνωσε χθες ότι ο κ. Ανάν σκέφτεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη σε Αθήνα και Αγκυρα μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Παράλληλα με τη διαδικασία των απ' ευθείας συνομιλιών μεταξύ των δυο πλευρών, ο γενικός γραμματέας επιδιώκει όπως η Αθήνα και η Αγκυρα καταλήξουν σε συμφωνία στο θέμα της ασφάλειας, ώστε να εφαρμοστεί μόλις υπάρξει διευθέτηση του προβλήματος.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων