Πολιτιστικά
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 10:55

«Λογισμός και όνειρο» από τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Αγαπημένα τραγούδια, παλιές γνώριμες συνθέσεις, αλλά και νεώτερες, θα ζωντανέψουν από τον σπουδαίο μας συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος θα διευθύνει τα έργα του, προσφέροντας ένα μουσικό πανόραμα, με φόντο την Ακρόπολη.

Αγαπημένα τραγούδια, παλιές γνώριμες συνθέσεις, αλλά και νεώτερες, θα ζωντανέψουν από τον σπουδαίο μας συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος θα διευθύνει τα έργα του, προσφέροντας ένα μουσικό πανόραμα, με φόντο την Ακρόπολη. Με εκλεκτή συντροφιά, ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα παρουσιάσει τη μοναδική συναυλία, με τον - συμβολικό για τη δύσκολη εποχή μας -  τίτλο «Με λογισμό και μ’ όνειρο», στο Ηρώδειο, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Αξέχαστα και διαχρονικά τραγούδια, όπως τα «Μαλαματένια λόγια», «Ζαβαρακατρανέμια», «Χίλια μύρια κύματα», «Παραπονεμένα λόγια», «Μητέρα μεγαλόψυχη», «Καφενείον η Ελλάς» και πολλά ακόμα θα μιλήσουν ξανά στις καρδιές μας από ξεχωριστούς τραγουδιστές, που θα τα ερμηνεύσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, με πρώτο και καλύτερο τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος ξανασυναντιέται μουσικά, επί σκηνής,  με τον Γιάννη Μαρκόπουλο ύστερα από 25 χρόνια.

Μαζί τους, θα είναι η Νατάσα Μποφίλιου, σε ειδική συμμετοχή στην πρώτη συνεργασία τους, ο Vassilikos, που συνομιλεί μουσικά από πέρυσι με τον συνθέτη, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης με τον Λάκη Χαλκιά, σε συνέχεια των 40 ετών συνεργασίας με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και η περίφημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, η οποία θα ερμηνεύσει  παγκόσμια  συμφωνικά έργα του συνθέτη και θα αποδώσει τον «Στράτη θαλασσινό ανάμεσα στους Αγάπανθους». Τη μουσική αυτή παρέα συμπληρώνουν ο διάσημος βέλγος φλαουτίστας Μαρκ Γκρόουελς, η περίφημη αυλήτρια του Νάι,  Σύλβια Κουτρούλη, 16μελής χορωδία, 8μελές βυζαντινό σύνολο υπό τον Ναούμ και η ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Μακρυγιάννη, Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 40 ευρώ,  Α’ ζώνη: 35 ευρώ,  Β’ ζώνη: 30 ευρώ,  Γ’ ζώνη: 25 ευρώ, άνω διάζωμα: 20 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ, ΑΜΕΑ (22 θέσεις): 5 ευρώ. Προπώληση: καταστήματα Public, Livetickets.gr, εκδοτήρια TicketServices (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά: 210 7234567.