Πολιτική
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2003 12:49

Καταψηφίστηκε το σ/ν για το ασυμβίβαστο των βουλευτών

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ, όπως προκύπτει από την καταμέτρηση των ψήφων, το νομοσχέδιο για το ασυμβίβαστο των βουλευτών με ψήφους 140 υπέρ, 149 κατά και τρεις «παρών».

Από 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είναι αντίθετοι με το νομοσχέδιο, οκτώ ψήφισαν «όχι», τρεις δήλωσαν «παρόντες« και έξι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ήταν απόντες, μεταξύ αυτών και ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η Νέα Δημοκρατία είχε θεαματική συσπείρωση, αφού έλειπαν μόνο οι κύριοι Ιωάννης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ολοι ψήφισαν κατά του νοσμοσχεδίου.

Παρόντες ήταν και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, καθώς και ο πρωθυπουργός, ο οποίος διέκοψε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να ψηφίσουν.

Από το ΠΑΣΟΚ, κατά του νομοσχεδίου για το ασυμβίβαστο των βουλευτών ψήφισαν οι κύριοι Κατσέλη, Κατσανέβας, Κρεμαστινός, Αρσένης, Παπαθεμελής, Παπαζώη, Καψής και Παπαγεωργίου.

Παρών δήλωσαν οι κύριοι Ασκητής, Γρηγοράκος και Λυμπέρης και απόντες ήταν ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Κίμων Κουλούρης, Σήφης Βαλυράκης, Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Παναγιώτης Κρητικός.

Υπήρχαν δύο μετακινήσεις. Οι κύριοι Σπηριούνης και Χρονόπουλος, που είχαν υπογράψει χθες στην ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν «ναι».

Είναι η πρώτη φορά από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 1996 και μετά, που καταψηφίζεται νομοσχέδιο.