Πολιτική
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2003 13:32

Κ. Σημίτης : «Καμμία εξαίρεση» για το ασυμβίβαστο των βουλευτών

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας και την απόρριψη του νομοσχεδίου για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών,ο

πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τόνισε, ότι η μη έκδοση του εκτελεστικού νόμου σημαίνει ότι «δεν θα υπάρχει καμμία εξαίρεση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σημίτης είπε : «Η καταψήφιση επί της αρχής του σχεδίου νόμου για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών ήταν αποτέλεσμα της ελεύθερης και κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κομματικά διατεταγμένης στάσης της αντιπολίτευσης.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ απλό :Το Σύνταγμα ισχύει απ' ευθείας επιβάλλοντας το πλήρες και απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών σύμφωνα με τη βούληση που εξέφρασε τον Απρίλιο του 2001 η παρούσα Βουλή ως αναθεωρητική.

Η μη έκδοση εκτελεστικού νόμου σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καμμία εξαίρεση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ετοιμάσει και να εισηγηθεί νέο σχέδιο νόμου για το θέμα αυτό.

Η αντιπολίτευση θεώρησε ότι δίνει μία πολιτική μάχη κατά της κυβέρνησης. Έκανε για μία ακόμα φορά λάθος. Εάν κάποιοι επλήγησαν σήμερα, αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ασυμβίβαστου και όσοι πρότειναν την καταστρατήγηση του Συντάγματος.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός είπε : «Εμείς τονίσαμε και θα τονίσουμε. Το Σύνταγμα είναι δεσμευτικό για όλους».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων