Κομματικά κίνητρα βλέπει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, πίσω από τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την κινητικότητα στο χώρο της Υγείας.
Κομματικά κίνητρα βλέπει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, πίσω από τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την κινητικότητα στο χώρο της Υγείας.
Σήμερα, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας είχε κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Υγείας προκλήθηκε ένταση με την αντιπροσωπεία των εργαζομένων να έχει έντονο διάλογο με τον υπουργό
«Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν μόνο κομματικά και προσωπικά κίνητρα. Σε καμιά περίπτωση δεν εκπροσωπούν τον λαό. Αν είχαν όρεξη για διάλογο, θα ήμασταν και είμαστε διαθέσιμοι να έρθουν όποτε θέλουν, να κάτσουν να τους εξηγήσουμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια των σχεδίων. Δυστυχώς όμως εξυπηρετούν κομματικούς σκοπούς», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, για να προσθέσει:
«Ο πολύς κόσμος, ο πραγματικός ελληνικός Λαός, δεν τους ακολουθεί, γιατί ξέρει ότι αυτό που κάνουμε, πρώτον, ήταν αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ότι, δεύτερον, στο τέλος της μεταρρύθμισης στην υγεία, θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα.
Τώρα αυτό μπορεί να ενοχλεί πολλούς οι οποίοι εξεγείρουν ενδεχομένως εργαζομένους, γιατί θα χάσουν τα λεφτά που παίρνουν από τον ελληνικό λαό αλλά εμείς την μεταρρύθμιση θα την προχωρήσουμε, γιατί είναι προς όφελος του έλληνα πολίτη».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σήκωσε το γάντι και για τις επικρίσεις που δέχεται το υπουργείο ότι με την αλλαγή χρήσης των μικρών νοσοκομείων, θα επιβαρυνθούν τα μεγάλα και θα αυξηθούν τα ράντζα: «Όταν θα ολοκληρωθεί μετά την κινητικότητα η μεταφορά των κλινικών και του προσωπικού, όπως την έχουμε σχεδιάσει, μπορείτε να δείτε ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Όχι μόνο δε θα έχουμε περισσότερα ράντζα, γιατί σήμερα έχουμε, αλλά θα έχουμε λιγότερα έως και καθόλου. Μάλιστα», υποστήριξε, «στην εφημερία θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια».
Όσον αφορά τις αυτοδίκαιες αργίες ιατρών στο Νοσοκομείο της Λάρισας, σημείωσε πως «υπήρχε μια εκκρεμής διαδικασία εδώ και καιρό» και ως υπουργός θα εφαρμόζει τον νόμο χωρίς την παραμικρή ανοχή.
«Έχω αποφασίσει ως υπουργός να εφαρμόζω τον νόμο και όπου μου δίνεται η δυνατότητα να υπογράφω αυτοδίκαιες αργίες, θα τις υπογράφω. Δε θέλω να πω ότι είναι κατ’ ανάγκην ένοχοι οι γιατροί. Αυτό θα το αποφασίσει οριστικά η ελληνική Δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα. Όμως, θέλω να ξέρουν όλοι οι ιατροί ότι από εδώ και μπρος δεν υπάρχει από το υπουργείο Υγείας η παραμικρή ανοχή στην παραμικρή τέτοια υπόθεση», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.
Δ. Βαρνάβας: Στο γόνατο οι σχεδιασμοί
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, καταγγέλλει σοβαρές δυσλειτουργίες στα εναπομείναντα ανοιχτά νοσοκομεία, αφού, όπως υπογραμμίζει, «οι σχεδιασμοί για την εφημέρευσή τους έγιναν στο γόνατο».
Οι εικόνες από τη χτεσινή εκκένωση Νοσοκομείων σοκάρουν και προσβάλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια ασθενών και γιατρών, ανέφερε χαρακτηριστικά επικαλούμενος μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες, «χειρουργημένοι ασθενείς "απήχθησαν" από τα υπό εκκένωση νοσοκομεία για να διακομιστούν αλλού, χωρίς να ενημερωθούν ούτε οι ίδιοι, ούτε οι θεράποντες γιατροί».
Όλα αυτά, σημείωσε, είναι «άκρως ενδεικτικά για την τύχη και τα δεινά που επιφυλάσσει ο κ. Γεωργιάδης και η μνημονιακή κυβέρνηση για τους πολίτες της χώρας, δεινά» που, όπως εκτίμησε πρόκειται «να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, όταν θα ξεδιπλωθεί ο δεύτερος γύρος εκκενώσεων νοσοκομείων».
«Οι συμπολίτες μας που εργάζονται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και Υγείας έχουν μπει στο στόχαστρο των συγκυβερνώντων. Τα πλήγματα που θα δεχθεί η κοινωνία και η οικονομία από το τσουνάμι της κινητικότητας και των απολύσεων στον δημόσιο τομέα είναι ανυπολόγιστα. Είναι χρέος όλων μας η εναντίωση στις καταστρεπτικές επιταγές της τρόικας και του μνημονίου», σχολίασε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.