Πολιτική
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2003 07:18

Η καταψήφιση του σ/ν για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο

Με 149 ψήφους κατά, εκ των οποίων οκτώ από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών για το ασυμβίβαστο βουλευτικής και επαγγελματικής ιδιότητας. Υπέρ, ψήφισαν 140 βουλευτές, τρεις δήλωσαν παρόντες, ενώ οκτώ απουσίαζαν.

Σε γραπτή του δήλωση, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει άλλο νομοσχέδιο, υπογραμμίζει ότι ισχύει το απόλυτο ασυμβίβαστο βάσει του Συντάγματος και προσθέτει : «Εάν κάποιοι επλήγησαν, αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ασυμβίβαστου και όσοι πρότειναν καταστρατήγηση του Συντάγματος».

«Δεν υπάρχει γενικότερο πολιτικό θέμα. Το ασυμβίβαστο δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά τη συνταγματική επιταγή», δήλωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για θεσμική ανακολουθία.

«Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά το πλήγμα είναι βαρύ», δήλωσε ο Κωνσαντίνος Μητσοτάκης. Για σοβαρό πλήγμα στην κυβερνητική αλαζονεία, κάνει λόγο το ΚΚΕ. «Ο κ. Σημίτης επιχειρεί να δικαιολογήσει το πολιτικό αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε», αναφέρει ο Συνασπισμός.