Πολιτική
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλαδας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις (9-10 Μποφώρ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 4 έως 4 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον 2 έως 9 βαθμούς και στα νησιά από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις (9-10 Μποφώρ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολυ χαμηλά επίπεδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί κα τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 4 βαθμούς Κελσίου.