Κόσμος
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 20:25

Γερμανία: Τερματίστηκε η ομηρεία στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ

Με την απελευθέρωση των δύο ομήρων τερματίστηκε, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, η ομηρεία στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ της Βαυαρίας.

Με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και την απελευθέρωση των δύο ομήρων τερματίστηκε, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, η ομηρεία στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ της Βαυαρίας.

Η ομηρεία έληξε όταν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εξουδετέρωσαν τον άνδρα ο οποίος είχε εισβάλει το πρωί στο δημαρχείο της πόλης κρατώντας τρεις ομήρους. Ο άνδρας τραυματίστηκε, είπε πηγή της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Νωρίτερα, ο δράστης, που είχε πει σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την αστυνομία ότι ήταν οπλισμένος, είχε απελευθερώσει τον αντιδήμαρχο της Ίνγκολστατ.

Ο δράστης, που σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές ήταν τρόφιμος μιας ψυχιατρικής κλινικής, είχε συλλάβει αρχικά τέσσερις ομήρους, όμως απελευθέρωσε τον έναν από αυτούς σχεδόν αμέσως και κατόπιν –περίπου πέντε ώρες μετά την έναρξη της ομηρείας– τον αντιδήμαρχο, Ζεπ Μίσλμπεκ, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές σε βάρος του άνδρα είχε επιβληθεί πρόσφατα απαγόρευση εισόδου στο δημαρχείο, λόγω της εμμονής του με δημοτική υπάλληλο, η οποία ήταν μεταξύ των ομήρων. Ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και οκτώ μηνών με αναστολή που μετατράπηκε σε νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική εξαιτίας της παρενόχλησης της υπαλλήλου.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό της ομηρίας υποχρέωσε την καγκελάριο Μέρκελ να ακυρώσει προεκλογική της ομιλία στην πόλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η υπόθεση ομηρίας σχετιζόταν με την προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο