Πολιτική
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 15:30

Το αίτημα για παράταση της αναστολής πλειστηριασμών επαναλαμβάνει η ΔΗΜΑΡ

Τη θέση για παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι το 2015 και για ευνοϊκές ρυθμίσεις των «κόκκινων δανείων», επαναλαμβάνει η Δημοκρατική Αριστερά. Διαφορετικά, προειδοποιεί, η κυβέρνηση ενώ θα ομνύει στην στεγαστική πίστη, την ίδια στιγμή θα την υπονομεύει και θα δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής αποσταθεροποίησης.

Τη θέση για παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι το 2015 και για ευνοϊκές ρυθμίσεις των «κόκκινων δανείων», επαναλαμβάνει η Δημοκρατική Αριστερά. 

Η κυβέρνηση θα πλήξει καίρια την κοινωνία αν στραφεί ενάντια στο στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του, προειδοποιεί η ΔΗΜΑΡ.

Γι' αυτό, τονίζει, αντί να ετοιμάζει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και να σκέπτεται κριτήρια για το ποιοι θα εξαιρεθούν, πρέπει να πράξει το αντίθετο: Να διατηρήσει την απαγόρευση των πλειστηριασμών έως και το 2015 τουλάχιστον και να εργαστεί ώστε να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση τους.

Διαφορετικά, καταλήγει, ενώ θα ομνύει στην στεγαστική πίστη, την ίδια στιγμή θα την υπονομεύει και θα δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής αποσταθεροποίησης.