Κόσμος
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2003 10:18

Κλείνει τα σύνορά του το Κουβέϊτ

Το Κουβέϊτ ανακοίνωσε πως αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για τον αποκλεισμό των βορείων συνόρων του για λόγους ασφαλείας, εν όψει της πιθανής αμερικανικής επίθεσης εναντίον του Ιράκ.

«Συνεχίζουμε τη διαδικασία και θα την έχουμε ολοκληρώσει αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας του Κουβέϊτ.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει λίγες ημέρες περιθώριο στους πολίτες που έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες και ιδιοκτησίες κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, για να εξασφαλίσουν ειδικές άδειες εισόδου στη ζώνη που θα αποκλειστεί.

Στις αρχές του μήνα το Κουβέϊτ είχε ανακοινώσει ότι θα χαρακτηρίσει αποκλειστικά στρατιωτική ζώνη τα σύνορα με το Ιράκ, ώστε οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων να εντείνουν τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται για να μπορέσουν να αποκρούσουν πιθανή επίθεση από την ιρακινή πλευρά.

Ο αποκλεισμός των συνόρων έχει επίσης στόχο να διευκολυνθούν οι χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στην έρημο και προετοιμάζονται για εισβολή στο Ιράκ.