Κοινωνία
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 12:35

Χανιά: Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας από πτώση βράχου στο ΙΧ της

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν βράχος, βάρους περίπου πέντε κιλών, έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται, σε κατάσταση καταστολής, νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν βράχος, βάρους περίπου πέντε κιλών, έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 8:45 το πρωί της Κυριακής, την ώρα που το ΙΧ - στο οποίο εκτός από την οδηγό επέβαιναν άλλα τρία άτομα- είχε σταματήσει στο φανάρι πριν την είσοδο της σήραγγας Τοπολίων.

Ο βράχος που αποκολλήθηκε, έπεσε πάνω στη γυάλινη οροφή του αυτοκινήτου, τραυματίζοντας την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι. Ελαφρά τραυματίστηκε μία ακόμη γυναίκα που επέβαινε στο αυτοκίνητο.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικό όχημα από την Κίσσαμο, αστυνομικοί, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το οποίο οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων.

Το πρωί, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Αποστόλου Βουλγαράκη, μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο μηχανικών της Αντιπεριφέρειας προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να συντάξει τεχνική έκθεση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, δεν αποκλείεται για λόγους ασφαλείας να κλείσει ο δρόμος, ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί μόλις του κοινοποιηθεί η έκθεση αυτοψίας των μηχανικών.

Στο σημείο εξάλλου γίνονται έργα αντιστήριξης με τοποθέτηση πλεγμάτων, καθώς και στο παρελθόν είχαν αναφερθεί καταπτώσεις βράχων.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 90% ενώ ο δρόμος άνοιξε προσωρινά, για τη θερινή περίοδο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής, καθώς μέσω της σήραγγας Τοπολίων συνδέονται, ως βασικός δρόμος πρόσβασης, τα Χανιά και η ευρύτερη περιοχή τους με το Ελαφονήσι.

Ήδη, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, έχουν τοποθετηθεί πλέγματα σε ύψος από 5 έως και 20 μέτρα ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν συμπληρωματικά πλέγματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη η αποκόλληση του βράχου οφείλεται σε ζώα τα οποία προφανώς εγκλωβίστηκαν από τα πλέγματα και στην προσπάθειά τους να βρουν διέξοδο προς τα πάνω, προκάλεσαν την κατολίσθηση.