Κοινωνία
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 20:19

Σε φορτισμένο κλίμα η κηδεία του 19χρονου

Σε φορτισμένο κλίμα κηδεύτηκε από το νεκροταφείο Περιστερίου ο 19χρονος που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη κατά την πτώση του από τρόλεϊ, κατά τη διάρκεια ελέγχου. 

Σε φορτισμένο κλίμα κηδεύτηκε από το νεκροταφείο Περιστερίου ο 19χρονος που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη κατά την πτώση του από τρόλεϊ, κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Στο νεκροταφείο παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ κατά τη διάρκεια της κηδείας ακούστηκαν συνθήματα κατά του ελεγκτή, του οδηγού του τρόλεϊ, αλλά και της λιτότητας και της πολιτείας. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πολλοί νέοι έμειναν για αρκετή ώρα γύρω από τον τάφο του 19χρονου φωνάζοντας «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει».

Η κηδεία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, ενώ μια ώρα πριν η Ανοιχτή Συνέλευση Περιστερίου πραγματοποίησε πορεία από την κεντρική πλατεία Περιστερίου προς το νεκροταφείο.

Στη διαδρομή γράφτηκαν πολλά συνθήματα και προκλήθηκαν φθορές σε ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ που βρέθηκε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, ενώ κάποιοι έγραψαν στο παρμπρίζ με κόκκινο σπρέι τη λέξη «δολοφόνοι».

Μετά την κηδεία ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας πίσω στην πλατεία Περιστερίου. Διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ ερρίφθησαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και το πλήθος διαλύθηκε.

Η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, όπως και ο σταθμός του μετρό.

ΟΣΥ: ΕΔΕ για τους χειρισμούς του οδηγού και του ελεγκτή

Νωρίτερα, η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ Α.Ε.) διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους χειρισμούς του οδηγού και του ελεγκτή του τρόλεϊ κατά το τραγικό περιστατικό με τον 19χρονο.

Στο μεταξύ, το πρωί έγινε αναπαράσταση στο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία με τον 19χρονο στο Περιστέρι.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Μιλώντας στον Σκάι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος διαβεβαίωσε ότι εάν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με το περιστατικό με τον 19χρονο το υπουργείο θα τις αποδώσει, σημειώνοντας πάντως ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν τώρα η αστυνομία και η δικαιοσύνη.

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. κινείται με βάση τις οδηγίες που έλαβε από την εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνας.

Συνέστησε επίσης ψυχραιμία, προς κάθε κατεύθυνση. Το γεγονός, πρόσθεσε, είναι τραγικό, και δεν πρέπει κανείς να προκαταλαμβάνει την έρευνα. Διευκρίνισε επίσης, ότι οι υπάλληλοι της ΟΣΥ που χρησιμοποιούνται ως εθελοντές ελεγκτές, εισπράττουν όντως ένα ποσοστό από τα πρόστιμα, όταν αυτά καταβληθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση τα χρήματα αυτά δεν ξεπερνούν τα 200 με 250 ευρώ τον μήνα, όσα πρόστιμα κι αν επιβάλουν, καθώς ενισχύουν τα δεδομένα του ενιαίου μισθολογίου.

Έκκληση του πατέρα του 19χρονου «να μιλήσουν οι μάρτυρες»

Στο μεταξύ, παράκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν στις αρχές έκανε ο πατέρας του 19χρονου.

«Όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν να τρέξουν να πουν την αλήθεια», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Δεν γίνεται κάποιος να πηδάει με την πλάτη», επισήμανε και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι το δικό μου παιδί. Αύριο θα είναι αλλουνού».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές πως ο 19χρονος και ο ελεγκτής είχαν ξαναβρεθεί στο παρελθόν, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είναι άνεργοι.

Ανάλογη έκκληση έκανε και η δικηγόρος της οικογένειας, σε δηλώσεις της στο Mega.

Η κ. Αρετή Παπαναγιώτου σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και του 19χρονου που δεν αρκέστηκε σε επίπεδο λογομαχίας.

Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης και της ιατροδικαστικής έκθεσης.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ