Πολιτική
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), που κατά τόπους στην Κεντρική, θα είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο και την Ηπειρο και σταδιακά έως αργά το βράδυ στις υπόλοιπες δυτικές και βόρειες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις (9-10 Μποφώρ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 4 έως 3 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά από μείον 2 έως 8 βαθμούς και στα νησιά από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο και στις νοτιότερες πεδινές περιοχές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα αργότερα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 3 βαθμούς Κελσίου.