Κοινωνία
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 12:55

ΟΣΥ: ΕΔΕ για τους χειρισμούς του οδηγού και του ελεγκτή

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους χειρισμούς του οδηγού και του ελεγκτή του τρόλεϊ κατά το τραγικό περιστατικό με τον 19χρονο, διέταξε η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ Α.Ε.).

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους χειρισμούς του οδηγού και του ελεγκτή του τρόλεϊ κατά το τραγικό περιστατικό με τον 19χρονο, διέταξε η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ Α.Ε.).

Στο μεταξύ, το πρωί έγινε αναπαράσταση στο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία με τον 19χρονο στο Περιστέρι.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Μιλώντας στον Σκάι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος διαβεβαίωσε ότι εάν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με το περιστατικό με τον 19χρονο το υπουργείο θα τις αποδώσει, σημειώνοντας πάντως ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν τώρα η αστυνομία και η δικαιοσύνη.

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. κινείται με βάση τις οδηγίες που έλαβε από την εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνας.

Συνέστησε επίσης ψυχραιμία, προς κάθε κατεύθυνση. Το γεγονός, πρόσθεσε, είναι τραγικό, και δεν πρέπει κανείς να προκαταλαμβάνει την έρευνα. Διευκρίνισε επίσης, ότι οι υπάλληλοι της ΟΣΥ που χρησιμοποιούνται ως εθελοντές ελεγκτές, εισπράττουν όντως ένα ποσοστό από τα πρόστιμα, όταν αυτά καταβληθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση τα χρήματα αυτά δεν ξεπερνούν τα 200 με 250 ευρώ τον μήνα, όσα πρόστιμα κι αν επιβάλουν, καθώς ενισχύουν τα δεδομένα του ενιαίου μισθολογίου.

Έκκληση του πατέρα του 19χρονου «να μιλήσουν οι μάρτυρες»

Στο μεταξύ, παράκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν στις αρχές έκανε ο πατέρας του 19χρονου.

«Όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν να τρέξουν να πουν την αλήθεια», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Δεν γίνεται κάποιος να πηδάει με την πλάτη», επισήμανε και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι το δικό μου παιδί. Αύριο θα είναι αλλουνού».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές πως ο 19χρονος και ο ελεγκτής είχαν ξαναβρεθεί στο παρελθόν, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είναι άνεργοι.

Ανάλογη έκκληση έκανε και η δικηγόρος της οικογένειας, σε δηλώσεις της στο Mega.

Η κ. Αρετή Παπαναγιώτου σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και του 19χρονου που δεν αρκέστηκε σε επίπεδο λογομαχίας.

Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης και της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Στις 17:00 συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου.

Σημειώνεται ότι η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου έχει απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου (σταθμός μετρό Περιστέρι) και σε πορεία προς το νεκροταφείο, όπου θα κηδευτεί ο 19χρονος.

Mε απόφαση της ΟΣΥ Α.Ε. έχουν σταματήσει τα δρομολόγια των τρόλεϊ 12, 24, 25 τα οποία εξυπηρετούν την περιοχή, υπό τον φόβο επεισοδίων. Τα δρομολόγια θα αρχίσουν να διεξάγονται κανονικά μετά το τέλος της κηδείας.

Ουσιαστική έρευνα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη «βαθιά του λύπη» για την τραγική απώλεια του 19χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από την πτώση του από τρόλεϊ το βράδυ της περασμένης Τρίτη εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παράλληλα τη διεξαγωγή «ουσιαστικής έρευνας» για τις συνθήκες που προκάλεσαν το θάνατό του.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει συγκεκριμένα πως «ο θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη επειδή δεν ακύρωσε ένα εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής».

«Ο Θανάσης Καναούτης ήταν ένας ακόμα άνεργος νέος που δεν είχε χρήματα για να καλύψει έστω και τις στοιχειώδεις ανάγκες του», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να μπει ένα τέλος στην πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας και ωθεί χιλιάδες νέους και νέες στην απόγνωση και την απελπισία».

Ζητεί επίσης «να σταματήσουν οι εξευτελισμοί και οι παράνομες κατακρατήσεις επιβατών από ελεγκτές σε μέσα μαζικής μεταφοράς», να καταργηθεί το μέτρο της αμοιβής των ελεγκτών με ποσοστά επί των προστίμων, να μειωθεί το κόστος των μετακινήσεων για όλους, καθώς και να κατοχυρωθεί η δωρεάν μετακίνησης ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων, φοιτητών και μαθητών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σ. Κεδίκογλου: Ο θάνατος του 19χρονου δεν προσφέρεται για κομματικές παντιέρες

Για εκμετάλλευση του τραγικού θανάτου του 19χρονου για κομματικούς λόγους κατηγόρησε από την πλευρά του τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

«Η απώλεια της ζωής του 19χρονου νέου μας έχει συγκλονίσει όλους και θα διερευνηθεί πλήρως. Δεν προσφέρεται όμως ούτε για κομματικές παντιέρες, ούτε για ρεσιτάλ λαϊκισμού. Βέβαια, αυτή τη φορά ο λαϊκισμός είναι πολύ βαρύτερος και αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας. Τα συνηθίζει άλλωστε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ