Αθλητικά
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 22:50

Έκλεισε Τόρες ο Ολυμπιακός

Σε συμφωνία με την Χετάφε για την απόκτηση του Μιγκέλ Τόρες ήρθε ο Ολυμπιακός και ο Ισπανός μέσος αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Σε συμφωνία με την Χετάφε για την απόκτηση του Μιγκέλ Τόρες ήρθε ο Ολυμπιακός και ο Ισπανός μέσος αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Ο 27χρονος άσος αποτελεί προσωπική επιλογή του Μίτσελ, που είχε συνεργαστεί μαζί του στην ομάδα της Μαδρίτης, ενώ τον γνωρίζει και από τις ακαδημίες της Ρεάλ. Ο Μιγκέλ Τόρες μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας και θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του τεχνικού των Πειραιωτών.

Την περασμένη περίοδο είχε 21 συμμετοχές στην πριμέρα ντιβιζιόν, ενώ το συμβόλαιό του με την Χετάφε έχει ισχύ έως το 2014. Συνολικά έχει 154 παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας, 14 στο Κύπελλο και 12 στην Ευρώπη. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της άλ Μαδρίτης, στην οποία έκανε 52 εμφανίσεις.

Η καριέρα του Τόρες με αριθμούς:

2006/07-Ρεάλ Μαδρίτης: 21 – 0
2007/08-Ρεάλ Μαδρίτης: 28 – 0
2008/09-Ρεάλ Μαδρίτης: 17 – 0
2009/10-Χετάφε: 31 – 0
2010/11-Χετάφε: 39 – 0
2011/12-Χετάφε: 23 – 1
2012/13-Χετάφε: 25 – 0

     Βελτιωμένος με Αντερλεχτ ο Ολυμπιακός

Με γκολ του Σιόβα στο 14΄ ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Αντερλεχτ στο πρώτο φιλικό των «ερυθρόλευκων» μπροστά στο κοινό τους. Ξεκίνησε βασικός ο Σαβιόλα, αλλά δεν έδειξε πολλά πράγματα.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα πρώτα 45 λεπτά ήταν καλύτερη από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στα προηγούμενα φιλικά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διάθεση στο παιχνίδι τους και στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου ήλεγξαν το ρυθμό. Σε ένα ακόμη ματς, όμως, έλειπε η φρεσκάδα από την ομάδα του Μίτσελ, καθώς και οι πλαγιοκοπήσεις από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στα άκρα. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε κυρίως από τον άξονα με τον Φέισα, αλλά ο Σέρβος δεν είχε συμπαραστάτες.

Ο Σαβιόλα στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της ομάδας έδειξε λίγα πράγματα και σαφώς θέλει περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί. Αντικαταστάθηκε στο 60΄ από τον Φετφατζίδη κι αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ και ο ίδιος ανταπέδωσε το χειροκρότημα.

Στα πρώτα 14 λεπτά οι πρωταθλητές Ελλάδας κέρδισαν τέσσερα κόρνερ και στο τελευταίο κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με την καρφωτή κεφαλιά του Σιόβα από την εκτέλεση του Χολέμπας. Στο επόμενο 15λεπτο έπεσε κάπως ο ρυθμός του αγώνα, κυρίως γιατί οι Πειραιώτες «κατέβασαν ταχύτητα». Οι Βέλγοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν κι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 23΄ με το Μπεμπά, αλλά και στο 28' με την ενστικτώδη αντίδραση του Μέγερι στην προσπάθεια του Χολέμπας να διώξει τη μπάλα.

Οι πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές στο δεύτερο μέρος δεν επέτρεψαν στις ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και οι ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν ελάχιστες. Στο 71΄ ο Μήτρογλου επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα αμυντικών της Αντερλεχτ, ενώ στην κορυφαία ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς, στο 74΄, ο Φετφατζίδης απέτυχε να νικήσει το γκολκίπερ των Βέλγων στο τετ-α-τετ που είχαν. 

Επόμενο και τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, το ερχόμενο Σάββατο με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» (23:15).