Πολιτική
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και στις νότιες περιοχές χιονόνερο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -7 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 9 βαθμούς και στα νησιά από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στις νότιες πεδινές περιοχές χιονόνερο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτιροι, στα ανατολικά ισχυροι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κατά διαστήματα, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.