Πολιτιστικά
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 14:03

Αφροαμερικανίδα πρόεδρος στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, πρώτη σε ψήφους βγήκε η Σέριλ Μπουν Ίζαακς.

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, πρώτη σε ψήφους βγήκε η Σέριλ Μπουν Ίζαακς.

Πρόκειται για την  3η γυναίκα που ψηφίζεται στο αξίωμα στα 86 χρόνια της Ακαδημίας και την  πρώτη αφροαμερικανίδα στην ιστορία.  Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας εξελέγη ο σκηνοθέτης Τζον Λάσετερ («Toy Story», «Cars»).

Η 63χρονη Ίζαακς δουλεύει στο χώρο των δημοσίων σχέσεων, έχοντας καθοδηγήσει στην καριέρα της πολλούς οσκαρικούς υποψήφιους στην επιτυχία, όπως τα μέλη της ομάδας του «The Artist», αλλά και παλιότερα των «Forrest Gump» και «Braveheart».
Έχει, επίσης, διατελέσει πρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ της New Line Cinema και αντιπρόεδρος των διεθνών δημοσίων σχέσεων της Paramount.

Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Αμερικανικής Ακαδημίας που έγινε πρόεδρος ήταν η Μπέτι Ντέιβις, η οποία κράτησε τη θέση μόνο δύο μήνες, το 1941, και παραιτήθηκε καθώς διαφωνούσε για το πώς θα έπρεπε να λάβουν χώρα τα Όσκαρ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η μόνη γυναίκα πρόεδρος που έβγαλε όλη την τετραετία της ήταν η σεναριογράφος Φέι Κάνιν, στις αρχές της δεκαετίας του ’80.