Πολιτική
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας και στις νότιες πεδινές περιοχές χιονόνερο, προβλέπει για σήμερα Τρίτη στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 7 έως 7 βαθμούς, στα

δυτικά από μείον 5 έως 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από μείον 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου στη βόρεια Κρήτη τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στα ανατολικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.