Κοινωνία
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 19:08

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά τον εντοπισμό οπλισμού σε φουσκωτό

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, μετά τον εντοπισμό, στη Χίο, φουσκωτού σκάφους που μετέφερε οπλισμό και εκρηκτικά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 12 άτομα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, μετά τον εντοπισμό, στη Χίο,  φουσκωτού σκάφους που μετέφερε οπλισμό και εκρηκτικά.

Στην Αττική οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται στον Άλιμο, τη Νίκαια και το Λουτράκι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 12 άτομα, των οποίων η εμπλοκή στην υπόθεση εξετάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν συλληφθεί οι τέσσερις επιβαίνοντες στο φουσκωτό και συγκεκριμένα, δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι.

Στο ταχύπλοο σκάφος βρέθηκαν δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι , οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας έλληνας συνεργάτης τους.

Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ακόμη δύο ακόμα Έλληνες συνελήφθησαν στη Χίο ενώ οι προσαγωγές έφτασαν τις 14.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνολικά ερευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική 10 οικήματα, κυρίως στα Εξάρχεια και στην Θεσσαλονίκη και έχει κατασχεθεί ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό, τα οποία εξετάζονται. Ανάμεσα στους χώρους που ερευνήθηκαν ήταν και τα γραφεία τουρκικής οργάνωσης στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου είχε δηλώσει ως κατοικία ο ένας από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς στο φουσκωτό σκάφος με τα όπλα στη Χίο.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι του ενός εκ των Ελλήνων που επέβαινε στο φουσκωτό, στην Κόρινθο.

Επισήμως δεν διευκρινίστηκε αν οι δύο Κούρδοι που συνελήφθησαν στη Χίο καταζητούνται για ένοπλη δράση στην Τουρκία, αλλά οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι είναι μέλη κουρδικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, συνδέουν την σημερινή υπόθεση με την έκρηξη χειροβομβίδας που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2011 σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία σκοτώθηκε 32χρονος Κούρδος. Τότε είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα, εκτός των άλλων και αντιαρματικά βλήματα, παρόμοια με αυτά που κατασχέθηκαν στην Χίο.

Τότε η έκρηξη αποδόθηκε σε κάποιο λάθος σε κρησφύγετο της οργάνωσης DHKP-C και οι αστυνομικοί, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι οι συλληφθέντες στη Χίο είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες ΑΜΠΕ