Πολιτιστικά
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 15:24

1,3 εκ. δολάρια, για τα κοστούμια της «Μελωδίας της Ευτυχίας»

Τα κοστούμια της κλασικής ταινίας «Η Μελωδία της Ευτυχίας» πωλήθηκαν έναντι 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια.

Τα κοστούμια της κλασικής ταινίας «Η Μελωδία της Ευτυχίας» πωλήθηκαν έναντι 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια.

Ανάμεσα στα ρούχα που δημοπρατήθηκαν ήταν και το φόρεμα που φορούσε η Τζούλι Άντριους, όταν τραγουδούσε στην ταινία το πασίγνωστο κομμάτι «Do-re-mi», καθώς και κάποια από τα κοστούμια που φορούσαν τα παιδιά της οικογένειας Φον Τραπ.

Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, του οποίου τα τραγούδια έγραψαν οι Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν, γυρίστηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Βραβεύτηκε με πέντε Όσκαρ κι έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων που κατείχε από το 1939 η ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος». Κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και το 1975, χρονιά στην οποία η ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία» κατέρριψε το ρεκόρ εισπράξεων. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας μοναχής που μεγαλώνει τα παιδιά μιας οικογένειας που αναγκάζεται να ξεφύγει από τους Ναζί πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ίδια η Τζούλι Άντριους έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι οι ηθοποιοί δεν είχαν ιδέα ότι η ταινία θα σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία. «Έφτιαξε την καριέρα μου» έχει παραδεχθεί η Άντριους. Μαζί με τα κοστούμια, δημοπρατήθηκε και μία 4σελιδη δακτυλογραφημένη  ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ, υπογεγραμμένη από την Μαρία Φον Τραπ, η οποία αναλύει τις ρίζες της οικογένειας και τα γεγονότα που την οδήγησαν στην τελική διαφυγή τους από την αιχμαλωσία του Τρίτου Ράιχ στην Αυστρία.

Στη δημοπρασία πωλήθηκαν και άλλα χολιγουντιανά αντικείμενα, όπως ένας πίνακας από την ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», ο οποίος έφτασε τα 270.000 δολάρια, καθώς και το κοστούμι που φορούσε ο εκλιπών, Τζέιμς Γκαντολφίνι, στην τελευταία σκηνή της σειράς «The Sopranos», το οποίο άγγιξε τα 22.000 δολάρια.