Πολιτική
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2003 07:42

«17 Ν» : 5+1 για τη μεγάλη δίκη

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη δίκη της «17 Νοέμβρη», η οποία ξεκινά στις 3 Μαρτίου, ενώ την ίδια ώρα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάλυψής της.

Για άψογη διαδικασία, κατάκτηση για τον νομικό μας πολιτισμό, έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος επισκέφθηκε την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, που θα διεξαχθεί η δίκη, στον Κορυδαλλό.

Το δικαστήριο θα λάβει την τελική απόφαση για το εάν θα επιτραπεί η χρήση μαγνητοφώνων, τόνισε μιλώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, υπογραμμίζοντας ότι η τηλεοπτική αναμετάδοση της δίκης, θα οδηγούσε σε φαινόμενα καννιβαλισμού. Υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης, τάχθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννης Λασκαρίδης.

Εντονες είναι πάντως οι αντιδράσεις του νομικού κόσμου για τους περιορισμούς. «Εάν δεν εξασφαλιστούν οι όροι κάλυψης, θα ταλαιπωρηθεί πρώτα από όλα ο νομικός πολιτισμός και ο πολίτης», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός.

«Οι περιορισμοί αντίκεινται στο Σύνταγμα», τόνισε μέσω του σταθμού και ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Σάκης Κεχαγιόγλου.