Πολιτική
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2003 12:54

Πιο αισιόδοξος για την επίλυση του Κυπριακού ο Τ. Γουέστον

Πιο αισιόδοξος από ότι ήταν πριν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συντονιστής του State Department για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα σε αίθουσα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.

Οι κύριοι Γουέστον και Παπανδρέου τόνισαν ότι είχαν μία ιδιαίτερα καλή συνεργασία και ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να βρεθεί κάποια λύση στο Κυπριακό εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί απο τα Ηνωμένα Εθνη, ενώ επεσήμανε ότι όλη αυτή η κινητικότητα δείχνει το ενδιαφέρον όλων των πλευρών για μια λύση.

Ο κ. Γουέστον χαρακτήρισε ιστορικό το σημείο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι εξελίξεις και τόνισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες κρίνεται το μέλλον της Κύπρου. Τάχθηκε υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, λύσης η οποία θα είναι αποδεκτή απ' όλες τις πλευρές.

Απαντώντας σε ερώτημα για το ποιός ευθύνεται που μέχρι σήμερα δεν επιτεύχθηκε κάποια συμφωνία, ο Αμερικανός αξιωματούχος απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, λέγοντας ότι δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει σε κάτι τέτοιο, έκανε αναφορά στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και εξήρε την πολύ καλή συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις μέχρι σήμερα.

«Δίνουμε έμφαση στο τώρα και όχι στο παρελθόν και τώρα είμαι πιο αισιόδοξος απ' ότι στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τόμας Γουέστον.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων