Πολιτική
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν τοπικές τοπικές νεφώσεις. Το πρωΐ η ορατότητα στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και είναι πιθανόν να σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στα νότια τοπικά ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά από -2 έως 12 βαθμούς και στα νησιά από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή, σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει στα νοτιοδυτικά. Τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι, στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια τοπικά πολύ ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και τα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι ένα με δύο βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.