Πολιτική
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες αργότερα στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά τόπους θα πυκνώσουν. Τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί, μέτριοι, και τοπικά στα νότια ισχυροί με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 5 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον 2 έως 14 βαθμούς και στα νησιά από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα δυτικά κεντρικά και νότια θα ειναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και αργότερα πιθανόν στην Ανατολική Στερεά και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια η ελάχιστη τιμή θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 12 βαθμούς Κελσίου.