Πολιτική
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά, αλλά σταδιακά και μέχρι το τέλος της ημέρας θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Από τη νύχτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη πολύ ισχυροί. Τις βράδυνες όμως ώρες βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μηδέν (0) έως 17 βαθμούς και στα νησιά από 8

έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας χιονοπτώσεις. Κατά τόπους τα φαινομενα θα είναι έντονα κυρίως στα νότια μετά το μεσημέρι. Στα δυτικά αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Στις υπόλοιπές περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί που αργότερα θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Για την Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα είναι πιθανόν να εκδηλωθεί και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και αργότερα πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τις απογευματινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωϊνές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.