Για «απόπειρα πόλωσης και φανατισμού» και «τυφλό ανταγωνισμό στις ακρότητες και τα άκρα» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης με αφορμή την πρότασή του να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Για «απόπειρα πόλωσης και φανατισμού» και «τυφλό ανταγωνισμό στις ακρότητες και τα άκρα» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης με αφορμή την πρότασή του να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός είπε ότι «έχουμε άλλο ένα παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουμε καθημερινά πλέον, εναντίον της νομιμότητας, της σταθερότητας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Έχουμε άλλη μια απόδειξη της υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ στα άκρα και τις ακρότητες.
Ο Γ. Μιχελάκης είπε ότι «από την πρώτη στιγμή, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν τις συγκεντρώσεις στο προαύλιο της ΕΡΤ σαν «κίνημα για την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης», ενώ υπενθύμισε ότι και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα είπε ότι «η μαζική παρουσία του ελληνικού λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπου υπάρχουν κτίρια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καταδεικνύει ότι, σ’ αυτόν τον τόπο, η δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες και με αίμα και με αγώνες και με αίμα θα δώσουμε τη μάχη για να τη διατηρήσουμε». Για όνομα του Θεού, κύριοι συνάδελφοι: Πως μπορεί να γίνεται λόγος για «αίμα»; Πως μπορεί να ακούγονται εμφυλιοπολεμικές κραυγές; Πως μπορεί να καλλιεργούνται συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας;».
Ο Υπουργός Εσωτερικών εμμέσως είπε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν επιβλήθηκε από την τρόικα και την απαίτησή της για απολύσεις. «Την κατάργηση της ασύδοτης και ανεξέλεγκτης ΕΡΤ δεν χρειαζόταν να τη ζητήσει κανένας. Ούτε και τη ζήτησε κανένας. Ήταν μια τολμηρή απάντηση σε μια κραυγαλέα αδικία. Ήταν απόφαση για το τέλος σε μια εστία ασυδοσίας. Ήταν ταυτόχρονα και η μόνη επιλογή!», ανέφερε και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση πρόσθεσε: «Δεν μπορείτε να ποινικοποιήσετε μια καθαρά πολιτική απόφαση».
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην ΕΡΤ ο Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «τα μεγάλα γεγονότα που άλλαζαν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, η ΕΡΤ δεν τα κάλυπτε! Όποτε ερχόταν κάποιος σημαντικός επισκέπτης στη χώρα μας, το συνδικάτο της ΕΡΤ απεργούσε. Όποτε ο Πρωθυπουργός πραγματοποιούσε κάποιο σημαντικό ταξίδι στο εξωτερικό η ΕΡΤ απεργούσε. Και όμως: Σε όλες αυτές τις απεργίες σχεδόν όλοι οι απεργοί πληρώνονταν κανονικά! Γιατί όλοι τους δήλωναν «προσωπικό ασφαλείας»!».
Επανέλαβε ότι κανείς δεν ήξερε ποιοι και πόσοι ακριβώς δουλεύουν στην ΕΡΤ, ότι δεν βρίσκονταν οι συμβάσεις των εργαζομένων, ότι υπήρχαν έξι λογιστήρια, ότι υπήρχαν εργαζόμενοι που δεν πατούσαν στην ΕΡΤ, ότι δίνονταν απίστευτα ποσά για «εξωτερικές παραγωγές» που μπορούσαν να γίνουν μέσα στην ΕΡΤ.
Ο Γ. Μιχελάκης είπε ότι βλάβη του δημόσιου συμφέροντος δεν προκύπτει από το κλείσιμο της ΕΡΤ. «Το κλείσιμο της ΕΡΤ το επέβαλαν πολύ σημαντικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος. Κρίσιμοι για την εξυγίανση της ΕΡΤ. Κι ακόμη πιο κρίσιμοι για την πορεία του Τόπου», είπε υπενθυμίζοντας ότι «πολλές φορές επιχειρήθηκε να αλλάξει η ΕΡΤ «εν λειτουργία». Και ποτέ δεν άλλαξε. Γατί το «κάστρο των βολεμένων» επέμενε να αποδεικνύει πως οι θυσίες δεν είναι για όλους».