Κόσμος
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2003 13:35

Ρώσοι στρατιωτικοί στο Ιράκ στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων

Στρατιωτικούς, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιθερωήσεις στο Ιράκ, είναι πιθανόν να στείλει η Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο υπ' αριθμόν δύο του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Γιούρι Μπαλουγιέφσκι, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ-AVN.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις «ετοίμασαν ένα αεροπλάνο για μια αναγνωριστική πτήση στο Ιράκ για να παράσχουν πληροφορίες στους επιθεωρητές».

«Εμπειρογνώμονες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας αναχώρησαν χθες για τη Νέα Υόρκη για συνομιλίες σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή Ρώσων στρατιωτικών στους ελέγχους που πραγματοποιούν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ στο Ιράκ», πρόσθεσε ο Μπαλουγιέσφσκι, ο οποίος όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν Ρώσοι στρατιωτικοί σε πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράκ.

«Εάν επιβεβαιωθεί η συμμετοχή ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αυτή θα αποσκοπεί στην παροχή βοηθείας προς τους επιθεωρητές του ΟΗΕ που εργάζονται στο Ιράκ», τόνισε ο Μπαλουγιέφσκι και υπογράμμισε ότι η θέση της Ρωσίας για αποτροπή ενός πολέμου παραμένει αμετάβλητη.