Πολιτιστικά
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 14:56

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ανακηρύχτηκε από το περιοδικό «Forbes» ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός που διαθέτει η σύγχρονη αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ανακηρύχτηκε από το περιοδικό «Forbes» ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός που διαθέτει η σύγχρονη αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.

Ο Ντάουνι έκανε το ντεμπούτο του το 1970, στην ηλικία των πέντε, στην ταινία του πατέρα του «Pound»,  και από τότε δουλεύει συνεχώς στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο ρόλος του στο «Λιγότερο από Μηδέν» (Less Than Zero, 1987) ήταν αυτός που τον καθιέρωσε. Ακολούθησαν ρόλοι σε μεγαλύτερες ταινίες,  όπως οι «Air America» (1990) και «Γεννημένοι Δολοφόνοι» (Natural Born Killers, 1994).
Από το 1996 μέχρι το 2001, ο Ντάουνι συχνά συλλαμβανόταν με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά. Έπειτα από την  αποτοξίνωσή του, το 2008, πρωταγωνίστησε στο «Iron Man», βασισμένο στην ομώνυμη σειρά βιβλίων κόμικ, και η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ακλούθησαν το «Iron Man 2», «Οι Εκδικητές» και το φετινό « Iron Man 3».

Με απολαβές που φτάνουν στα 75 εκατομμύρια δολάρια, ο δημοφιλής «Iron Man», καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών, με τους Τσάνινγκ Τέιτουμ και Χιου Τζάκμαν να ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Ο 48χρονος αμερικανός καλλιτέχνης συμμετείχε φέτος σε δυο ταινίες, οι οποίες είχαν  έσοδα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια έκαστη. Οι ερμηνείες του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στο «Iron Man 3» και στο «The Avengers» τον έφεραν στην πρώτη θέση της λίστας,  αφού του απέφεραν 75 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 33χρονος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών, Τσάνινγκ Τέιτουμ, ο οποίος χρηματοδότησε μόνος του την νέα του ταινία με τίτλο «Magic Mike», είχε έσοδα της τάξης των 60 εκατομμυρίων, ενώ ο 44άχρονος Αυστραλός, Χιου Τζάκμαν, με την καινούργια του ταινία, «The Wolverine», σημείωσε κέρδη της τάξεως των 55 εκατομμύρια δολαρίων. Ο περσινός νικητής, Τομ Κρουζ, φέτος βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας με 35 εκατομμύρια.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, 75 εκατομμύρια δολάρια

Τσάνινγκ Τέιτουμ, 60 εκατομμύρια δολάρια

Χιου Τζάκμαν, 55 εκατομμύρια δολάρια

Μαρκ Γουόλμπεργκ, 52 εκατομμύρια δολάρια

Ντουέιν Τζόνσον,  46 εκατομμύρια δολάρια

Λεονάρντο Ντι Κάπριο, 39 εκατομμύρια δολάρια

Άνταμ Σάντλερ, 37 εκατομμύρια δολάρια

Τομ Κρουζ, 35 εκατομμύρια δολάρια

Ντένζελ Ουάσινγκτον, 33 εκατομμύρια δολάρια

Λίαμ Νίσον, 32 εκατομμύρια δολάρια

Το περιοδικό «Forbes» υπολογίζει τις απολαβές μιλώντας με μάνατζερ, παραγωγούς και ατζέντηδες.

naftemporiki.gr