Πολιτική
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, προβλέπει για σήμερα Τρίτη στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί και από τη νύχτα θυελλώδεις και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μηδέν (3) έως 14 βαθμούς και στα νησιά από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί στο Αιγαίο θυελλώδεις και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.