Πολιτική
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2003 12:38

«17Ν» : Υπέρ και κατά της τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης

Με τις τοποθετήσεις συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής επί του αιτήματος για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Μέχρι στιγμής, υπέρ της παρουσίας τηλεοπτικής κάμερας έχουν ταχθεί οι συνήγοροι της οικογένειας του αστυνομικού Χρήστου Μάτη, ο Γιώργος Πέτσος και οι συνήγοροι των ανδρών που τον συνόδευαν όταν είχε δεχθεί την επίθεση από τη «17 Νοέμβρη», ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Παπαδημητρίου, που παρίσταται για την επίθεση που είχε δεχθεί ο ίδιος, αλλά και ως εκπρόσωπος των τραυματιών αστυνομικών από την συμπλοκή των Σεπολίων, οι συνήγοροι του Γιάννη Παλαιοκρασσά και του Κώστα Περατικού.

Δεν επιθυμούν, όπως δήλωσαν, την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, οι εντολείς των οικογενειών Αμερικανών και Τούρκων θυμάτων της οργάνωσης, του Στήβεν Σώντερς, του Παύλου Μπακογιάννη, του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη, του Θάνου Αξαρλιάν και του Μιχάλη Βρανόπουλου.

Στο δικαστήριο συνεχίζεται η τοποθέτηση των υπολοίπων συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα.

Στο μεταξύ, κατά την διάρκεια του πεντάλεπτου διαλείμματος, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είχε για πρώτη φορά απο την έναρξη της δίκης, έναν πολύ σύντομο διάλογο με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Και οι δύο έδειχναν ιδιαίτερα ψύχραιμοι και μιλούσαν σιγά. Η συνομιλία διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό και ο Γιωτόπουλος κάποια στιγμή έκανε κατευναστική χειρονομία.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων