Πολιτική
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 00:55

Επίθεση Γ. Παπανδρέου κατά εταίρων και κυβερνήσεων Καραμανλή

Επίθεση κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή για την «ανεύθυνη» και «εγκληματική» πολιτικής τους, εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ στράφηκε με σφοδρότητα κατά των εταίρων, τους οποίους κατηγορεί ευθέως για την κατάσταση στην οποία έφεραν την Ελλάδα.

Επίθεση κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή για την «ανεύθυνη» και «εγκληματική» πολιτικής τους, εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωσή του ενώ στράφηκε με σφοδρότητα κατά των εταίρων, τους οποίους κατηγορεί ευθέως για την κατάσταση στην οποία έφεραν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, από την αρχή το δημοσιονομικό πρόβλημα ήταν η κορυφή του παγόβουνου ενώ σημείωσε ότι τότε δεν ήταν γνωστό το ύψος του ελλείμματος, για το οποίο ήταν βέβαιο ότι δεν ήταν 6%, όπως έλεγε η τότε κυβέρνηση αλλά τουλάχιστον διπλάσιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, βλέποντας ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα ήταν αποτέλεσμα γενικότερης κρίσης, ζήτησε από τους εταίρους πολιτική στήριξη και χρόνο.

Αλλά οι ευρωπαίοι, προστίθεται, που κατάλαβαν τι συνέβαινε μόλις οι αγορές, με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα έβαλαν κατά του ευρώ, έδειξαν ατολμία και αναποφασιστικότητα.

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι είχε εξηγήσει όπως αν η Ελλάδα είχε πολιτική στήριξη και χρόνο, σε συνδυασμό με την δημοσιονομική υπευθυνότητα, θα μπορούσε να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετώπιζαν τις αιτίες του προβλήματος.

Με τον τρόπο αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση, και τη βίαιη λιτότητα θα είχαμε αποφύγει και το μνημόνιο και προσθέτως θα υπήρχε το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.

Επισημαίνεται ακόμη ότι τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας έγιναν γνωστά στην Ελλάδα και τους εταίρους στο τέλος του 2010 και έδωσαν έλλειμμα 15,6% όπως ψήφισε και η ίδια η ΝΔ στον προϋπολογισμό.

«Βήμα-βήμα διαμορφώθηκε το παζλ της πολιτικής ασυνειδησίας που επέδειξαν οι κυβερνώντες μέχρι το 2009 και παρά το θηριώδες έλλειμμα η ανάπτυξη βρισκόταν στα τάρταρα», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ