Πολιτική
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, με πιθανότητα ασθενώ βροχών στη Βόρεια Κρήτη το πρωΐ, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 1 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 15 βαθμούς και στα νησιά από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βροχές θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ στα δυτικά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ασθενείς και αργότερα μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.